niedziela, 2 grudnia 2012

QAFP - System Gwarantowanej Jakości Żywności

QAFP - System Gwarantowanej Jakości Żywności

Autorem artykułu jest miwa


Systemów mających za zadanie przyciągnięcie uwagi klienta do naszych produktów jest niezmiernie wiele. Dają one pewność iż zakupiony towar jest produktem wykonanym według pewnych z góry założonych stadnardów.

Kupując taki produkt nie musimy się zastanwiać ile mięsa jest w mięsie i czy przygotowane przez nas danie będzie smaczne.

Jednym z nich jest znany doskonale wszystkim QAFP - System Gwarantowanej Jakości Żywności. Rozszyfrowując ten skrót w zasadzie rozumiemy już bardzo wiele z ów zagadnień. Otóż taki system pozwoli nam na zaoferowanie klientom znacznie lepszych towarów. Z naklejką tego systemu produkty mogą być znacznie droższe ale co za tym idzie pewne i o gwarantowanej jakości.

Na pewno produkt taki musi zaoferować naszym klientom znacznie lepszą jakość produktów żywnościowych, ponieważ owej plakietki na towary nie dostaje się za darmo i nie można jej kupić. Podstawowym celem tego systemu są standardy w chowie świń. Warchlaki przyjęte do tuczu powinny pochodzić z krzyżowania towarowego dwurasowego lub trzyrasowego. W miejsce knurów duroc mogą być używane również knury linii 990. Kolejnym punktem jest pokarm podawany zwierzętom. Pasze muszą pochodzić z udokumentowanych źródeł lub mogą pochodzić również z produkcji własnej. Tucz świń należy zakończyć po uzyskaniu odpowiedniej masy 95-115 kg. Skup odbywa się z zachowaniem identyfikacji zwierząt a transport w specjalistycznych przyczepach tak aby maksymalnie wyeliminować stres zwierząt. Zakladając iż powyższe wytyczne oraz pozostałe zawarte w systemie zostały spełnione możemy być całkowicie pewni, że nie kupujemy kota w wroku a przygotowane przez nas potrawy będą niezwykle smaczne.

---

Właścicielem tekstu jest Gospodarz.pl Twój portal rolniczy

Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz